• Το σύστημα altherma αντλεί θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα. Δεν απαιτείται γεώτρηση ή σκάψιμο ενώ οι μονάδες έχουν μικρό μέγεθος καθιστώντας εύκολη την εγκατάσταση. Η εξωτερική μονάδα τοποθετείται εύκολα έξω από κάθε κτίριο ή διαμέρισμα. Επίσης, δεν απαιτείται καμινάδα ή τακτικός εξαερισμός των χώρων με σύστημα altherma καθώς δεν προκαλούνται αέρια ή καπνοί.
  • Καταναλώνει 1kw ηλεκτρικής ενέργειας για κάθε 3kw ως 5kw θερμότητας που παρέχει στο σπίτι σας. Έτσι, το 66% ως 80% της θερμότητας που παράγεται από το σύστημα altherma είναι δωρεάν καθώς βρίσκεται ελεύθερο στον αέρα.
  • 'Eχει μηδαμινά έξοδα συντήρησης.Παράλληλα, η τεχνολογία Inverter καθώς και ο «έξυπνος» πίνακας ελέγχου ο οποίος βρίσκεται ενσωματωμένος στην εσωτερική μονάδα, εξασφαλίζουν ακριβή και σταθερή θερμοκρασία σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη κατανάλωση.
  • Eφαρμόζει στις υδραυλικές εγκαταστάσεις κάθε νεόδμητου ή ανακαινισμένου κτιρίου και συνδέεται με θερμαντικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών, περιμετρικό σύστημα θέρμανσης ή ενδοδαπέδιο και fan coils.
  • Καλύπτει τις ανάγκες θέρμανσης μιας οικίας ενώ παρέχει ζεστό νερό χρήσης σε συνδυασμό και με ηλιακούς συλλέκτες. Παράλληλα, παρέχει λειτουργία ψύξης για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

altherma im

φιλικό προς το περιβάλλον

Σήμερα, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για το περιβάλλον. Τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης με ορυκτά καύσιμα σταδιακά απορρίπτονται καθώς έχουν υψηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και δεν ανταποκρίνονται στα αυστηρότερα ευρωπαϊκά μέτρα για οικονομία στη θέρμανση.
Το σύστημα altherma αποτελεί τη σωστή επιλογή καθώς αντλεί τα 2/3 της απαιτούμενης θερμότητας από τον ανανεώσιμο εξωτερικό αέρα, μειώνοντας σημαντικά τα ποσοστά διοξειδίου στου άνθρακα που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα.
Η αντλία χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα αλλά εκπέμπει πολύ μικρότερο ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα από τους λέβητες πετρελαίου ακόμη κι όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

 

      altherma products                       altherma