Περιγραφή συστήματος


   

εξωτερική Μονάδα
Η εξωτερική μονάδα απορροφά θερμότητα χαμηλής θερμοκρασίας από τον αέρα του περιβάλλοντος και αυξάνει την θερμοκρασία του ώστε να παρέχει την επιθυμητή θέρμανση. Στη συνέχεια, η θερμότητα αυτή μεταφέρεται στην εσωτερική μονάδα μέσω των σωλήνων με ψυκτικό υγρό (έτσι, υπάρχει το επιπλέον πλεονέκτημα ότι οι σωλήνες δεν παγώνουν ποτέ). Η μικρή εξωτερική μονάδα εγκαθίσταται εύκολα ακόμη και σε διαμερίσματα καθώς δεν απαιτείται γεώτρηση ή εκσκαφή.

 

εσωτερική Μονάδα
H εσωτερική μονάδα θερμαίνει το νερό. Αυτό κυκλοφορεί διαμέσου θερμαντικών σωμάτων χαμηλής θερμοκρασίας, περιμετρικού συστήματος θέρμανσης ή ενδοδαπέδιου.
Σε πολύ κρύες ημέρες είναι πρακτικά αδύνατο να ζεσταθεί η οικία χρησιμοποιώντας μόνο την θερμότητα που βρίσκεται ελεύθερη στο εξωτερικό περιβάλλον. Τότε, το σύστημα altherma λειτουργεί με μια βοηθητική αντίσταση εγκατεστημένη μέσα στην εσωτερική μονάδα. Έτσι, ακόμη και στις πιο κρύες ημέρες η αντλία θερμότητας καλύπτει το 60% των αναγκών σε θέρμανση ενώ η ηλεκτρική αντίσταση βοηθά ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία.
Με την επιλογή του ολοκληρωμένου συστήματος θέρμανσης και ψύξης, η εσωτερική μονάδα μειώνει τη θερμοκρασία του νερού και το κυκλοφορεί διαμέσου μονάδων fan coil διαχέοντας δροσιά σε όλο το σπίτι.

 

δεξαμενή θερμού νερού χρήσεως (Boiler)
Το altherma προσφέρει μια εξίσου αποτελεσματική λύση όσον αφορά το ζεστό νερό οικιακής χρήσης. Ο μοναδικός σχεδιασμός και η ειδική τοποθέτηση της δεξαμενής προσφέρουν μέγιστη ενεργειακή απόδοση. Αρχικά, το νερό που βρίσκεται στο εσωτερικό της δεξαμενής θερμαίνεται από τη θερμική ενέργεια του εξωτερικού αέρα, χάρη σε έναν εναλλάκτη που συνδέεται στην αντλία θερμότητας. Ένας ηλεκτρικός θερμαντήρας ενσωματωμένος στο πάνω μέρος της δεξαμενής φροντίζει για το επιπλέον ζεστό νερό που χρησιμοποιείται στο ντους, τη μπανιέρα ή το νιπτήρα. Παράλληλα, μια ενσωματωμένη λειτουργία αυξάνει τη θερμοκρασία του νερού στους 70°C ανά καθορισμένα διαστήματα, αποτρέποντας έτσι την ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών. Επιπλέον, το σύστημα Αltherma μπορεί να συνδυασθεί και με ηλιακούς συλλέκτες.

pdf symb altherma τεχνικά χαρακτηριστικά

εσωτερική Μονάδα   εξωτερική Μονάδα   house